Cimos: Revizor će pročešljati poslove bivše Uprave

Bez autora
Jul 28 2013

Dioničari Cimosa na glavnoj Skupštini 29. kolovoza prema prijedlogu aktualnog predsjednika Uprave Jerka Bartoliča, odlučit će o imenovanju posebnog revizora, koji bi provjerio vođenje određenih poslova društva. Između ostalih, provjerit će se poslovi prethodne uprave kao što su jamstvena izjava društvu Viator&Vektor iz rujna 2010. godine, poslovi povezani sa kreditiranjem rukometnog kluba Cimos Koper, poslovi povezani sa višekratnim otpisom potraživanja bankama u osiguranju kreditnih ugovora te poslovi u vezi s recipročnom kupovinom dionica između Cimosa i Kovinoplastike Lož. Dioničari će na skupštini odlučivati o odobrenju godišnjeg izvještaja o poslovanju za 2012. godinu te o podjeli razrješnice Upravi i Nadzornom odboru za navedeno razdoblje. Cimos je lani ostvario 74,3 milijuna neto gubitka. Uprava i Nadzorni odobor su predložili da se razrješnica podijeli članovima NO, a ne Upravi, koju je tada vodio dugogodišnji prvi čovjek Cimosa Franc Krašovec.

Cimos: Revizor će pročešljati poslove bivše UpraveDioničari Cimosa na glavnoj Skupštini 29. kolovoza prema prijedlogu aktualnog predsjednika Uprave Jerka Bartoliča, odlučit će o imenovanju posebnog revizora, koji bi provjerio vođenje određenih poslova društva.

Između ostalih, provjerit će se poslovi prethodne uprave kao što su jamstvena izjava društvu Viator&Vektor  iz rujna 2010. godine, poslovi povezani sa kreditiranjem rukometnog kluba Cimos Koper, poslovi povezani sa višekratnim otpisom potraživanja bankama u osiguranju kreditnih ugovora te poslovi u vezi s recipročnom kupovinom dionica između Cimosa i Kovinoplastike Lož.

Dioničari će na skupštini odlučivati o odobrenju godišnjeg izvještaja o poslovanju za 2012. godinu te o podjeli razrješnice Upravi i Nadzornom odboru za navedeno razdoblje.

Cimos je lani ostvario 74,3 milijuna neto gubitka. Uprava i Nadzorni odobor su predložili da se razrješnica podijeli članovima NO, a ne Upravi, koju je tada vodio dugogodišnji prvi čovjek Cimosa Franc Krašovec. Poslovi, koji su sklopljeni u njegovo vrijeme, bit će predmet posebne revizije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik